Norges countryikon, Ottar Big Hand fyller 70 år i 2019. Jubileet markeres med blant annet en landsomfattende turne som er spekket med Big Hands kjente sanger fra TV og radio. Det blir gjenhør med Bonde ifra bygda, Blue Norwegian Moon, Starting All Over Again og Will The Circle Be Unbroken, for å nevne noen. Showet blir krydret med unike bilder og klipp fra artistens karriere. Til jubileet kommer det ut et album med nye sanger pluss ti «best of» fra tidligere utgivelser.Da Ottar sang «If You Need Me» på Cafe Iris på Folkets Hus i Sulitjelma i 1965, var ikke Nashville i tankene. Artistnavnet Big Hand stod ennå ikke på plakaten. Han er født i Bodø, oppvokst i Godøy ved Saltstraumen, og kom til Sulis da han var 8 år. Men i 1968 flyttet han til Ski utenfor Oslo. Her ble han headhuntet til å turnere med Ray Adams i de svenske folkeparkene. Så fulgte plateinnspillinger, TV-showet Landhandelen med gruppen Country Snakes, før han ga ut sitt første album «Hverdagshelter» i 1978. Da hadde plateserien «CountryFest» solgt over en million album! Samtidig dro han til Nashville. ”Big Hand” har ruvet i norsk musikkliv i flere mannsaldre. Jubileumsforestillinga «Fra Sulis til Nashville» er historia om en reise fra brakka i Giken til Grand Ole Opry i Nashville. Det er historien om en musikkform som har vært i rivende utvikling, og et langt liv på veien over hele landet. Ottar Big Hand har mottatt 2 Spellemannpriser, hatt 7 nominasjoner. Like gjevt var det å bli kåret til ”Årets æres-slusk i Sulis, 2005”.Big Hands fem utvalgte musikere er:

• Daniel Trustrup Røssing, piano. Fra Skogn. Har turnert Europa med selveste Chuck Berry, som kalte Daniel sin «hvite sønn».
  • Roar Øien, steelgitar, gitar, dobro og trekkspill. fra Ler. Har spilt med Too Far Gone.
  • Knut Aune, bass, stødig musiker fra Harran.
13.03.2019 19:00 Bjugn Kulturhus 340,- Kjøp